Tudományegyetem, Szeged

Tudományegyetem, Szeged
Hetvenhetedik helyezés az európai egyetemek tudományos ranglistáján, 11 pályázat az EU kutatási Keretprogramjaiban, 126 vendég az Unió tagállamaiból, több mint ezer külföldi hallgató, harminc testvéregyetem – ez a néhány adat jól mutatja, hogy a Szegedi Tudományegyetem egyike hazánk vezető felsőoktatási intézményeinek.

Hírlevél-feliratkozás

Kíváncsi, lakóhelyén milyen programokkal találkozhat? Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Milyen a legutóbbi hírlevél?

A Szegeden tanuló közel 30 ezer egyetemi és főiskolai hallgató 68 egyetemi szak, 66 főiskolai szak, 27 szakirányú továbbképzés, ill. kiegészítő képzés közül választhat. Nyolc akkreditált iskolarendszerű felsőfokú szakképzésünk és 17 doktori iskolánk működik. A Szegedi Tudományegyetemen folyó magas szintű oktató és tudományos kutató munka alapját az intézményeinkben tevékenykedő 1.713 fő oktató képezi, akik közül 14 akadémikus, 114 akadémiai doktor és 643 PhD fokozattal rendelkezik.

A Szegedi Tudományegyetem a szegedi József Attila Tudományegyetem, a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem, a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola, és a hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Főiskola összevonásával alakult meg 2000. január 1-jén. Az egyetem szenátusának 2007 júliusi döntése alapján jogelődje az 1581-ben Báthory István által alapított kolozsvári jezsuita kollégium.

A városban elszórtan számos egyetemi épület található. Fotó: Schmidt Andrea (Fotógaléria)

Megközelíthetőség:
A Szegedi Tudományegyetem székhelye a Dugonics tér 13. szám alatt található.

A Szegedi Tudományegyetemről mondták:
"Ahol tudás és szándék találkozik – szól a Szegedi Tudományegyetem jelmondata, összefoglalva azt a küldetést, melyet a Dél-Alföld kulturális és tudományos központja vall magáénak. A Szegedi Tudományegyetem olyan hely, ahol egymásra lelhet akarat és lehetőség, ahol a tudáshoz a fejlődés szándéka társul. Büszkék vagyunk rá, hogy egyetemünk a fejlődés egyik zászlóshajójaként olyan nemes tulajdonságokkal bíró tudásközpont, melynek teljesítménye idehaza és a nemzetközi tudományos világban is tiszteletet ébreszt." - Prof. Dr. Szabó Gábor, az MTA doktora, a Szegedi Tudományegyetem rektora

Honlap:
www.u-szeged.hu/

Címkék

 

Vélemények, visszajelzések0 visszajelzés

Még nem írtak véleményt!

Írja meg tapasztalatát, véleményét!

Hozzászólás írásához be kell jelentkeznie!
Facebook profilommal szólok hozzá
Név:

Bejelentkezve Facebookon:
név

Kilépek a Facebookból
Mennyire elégedett a cikkel:

Tapasztalata, véleménye: A véleményt saját felelősségére írja! A(z) 54.198.78.121 IP címről szól hozzá.

felhasználói szabályzatot